Image

Alm konverterar på Birger Jarlsgatan

Bygg/Arkitektur Alm Equity har byggstartat projektet BJG 53. En kontorsfastighet på drygt 3 200 kvadratmeter på Birger Jarlsgatan i Stockholm byggs om till 19 exklusiva bostäder.
Publicerad den 25 September 2013

- Birger Jarlsgatan 53 uppfördes en gång i tiden som bostadshus och det är därför särskilt roligt att i och med denna byggstart kunna förvandla den vackra kontorsbyggnaden till bostäder igen. Detta är ett unikt projekt med ett synnerligen unikt läge, säger Joakim Alm, vd för Alm Equity AB.

Fastigheten uppfördes på 1920-talet och kommer att ha bevarade karaktärsdrag så som exempelvis den vackra fasaden.

Arkitektkontor Sandellsandberg har ritat bostäderna med stora öppna planlösningar och balkong eller uteplats till samtliga lägenheter.

Fastigheten ligger centralt på Birger Jarlsgatan med Humlegården och Stureplan inom några minuters gångavstånd.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige