Image
Alecta hyr ut 5 200 kvadratmeter i kvarteret Regina.
Alecta hyr ut 5 200 kvadratmeter i kvarteret Regina. Bild: Alecta Fastigheter

Alecta hyr ut 5 200 kvadratmeter i kvarteret Regina

Uthyrning Regina är Alecta Fastigheters nya konceptkvarter i centrala Göteborg. Fastigheten byggs i två etapper och rymmer totalt 31 000 kvadratmeter. Fyra kontrakt har tecknats med nya hyresgäster i den första etappen. En av dessa är det gröna energibolaget SR Energy.
Publicerad den 28 Februari 2023

– Vi ser verkligen fram emot att flytta in i kvarteret Regina. Läget är centralt i de mysiga kvarteren i Göteborg. Huset bjuder dessutom på kreativa och smarta lösningar som vi verkligen gillar. Medarbetare idag ställer höga krav på service, flexibilitet och träningsmöjligheter. Att det kommer finnas allt från eventytor och mobilitetslösningar till omklädning och restauranger, gör det ännu mer attraktivt, säger Peter Zachrisson, VD på SR Energy.

De fyra nya hyresgästerna är, förutom SR Energy, kommunikationsnätverket Dentsu Sweden, mjukvarubolaget Definitive Healthcare samt en än så länge hemlig aktör. Samtliga hyresgäster flyttar in under hösten/vintern 2023.

Nu fortsätter uthyrningsarbetet och intresset är stort.
– Vi upplever att många företag just nu är osäkra på hur de ska utforma sina lokaler och därför tycker att Regina är attraktivt. Våra kontorskoncept har kort uppsägningstid och vår co-working gör att företag kan hyra till rum eller platser vid behov. Att vi dessutom valt att bygga en helhetsupplevelse med restaurang, barer, butiker och eventlokaler ökar intresset ytterligare, säger Maria Hamrén, uthyrningsansvarig på Alecta Fastigheter Göteborg.

I och med uthyrningarna så har fastigheten en uthyrningsgrad på 35% i den första etappen som väntas stå klar i slutet på 2023.

Om kvarteret Regina
Kvarteret Regina i Göteborg ligger centralt placerat och attraherar innovationsdrivna
och kreativa företag. Fastigheten erbjuder flexibla kontraktslösningar, musikinspirerade
inredningskoncept, co-working, färdiginredda lokaler samt restauranger och butiker. I
fastigheten är det fokus på återbruk och fastigheten certifieras enligt Breeam- SE.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige