Image

330 nya lägenheter i Bunkeflostrand

STADSUTVECKLING Bunkeflostrand, i södra Malmö, ska nu få 330 nya lägenheter i flerbostadshus utmed Gottorpsvägen norr om Gottorps allé. Det handlar om sammanlagt 20 hus i form av så kallade stadsvillor.
Publicerad den 26 Mars 2009

Söder om Gottorps allé och utmed Per Josephssons väg, i direkt anslutning till det nya bostadsområdet, ska det dessutom bli möjligt att bygga en ny förskola och skola. Skolan planeras för 450 elever i åldrarna 6-11 år, medan förskolan ska få fyra avdelningar med plats för sammanlagt cirka 72 barn.

Detaljplanen som ska göra allt det här möjligt har godtagits av stadsbyggnadsnämnden. Planen ska nu ställas ut och beräknas kunna bli antagen senare i år.

- Med det här blir det möjligt att fortsätta utbyggnaden av Bunkeflostrand och genom att det handlar om lägenheter i flerbostadshus så bidrar det här till den blandning av olika upplåtelseformer i området, som de bostadspolitiska målen för Malmö anger, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande, kommunalrådet Anders Rubin (S).

- Med den kraftiga expansionen och befolkningstillväxten i Bunkeflostrand följer ett ökat behov av skol- och förskoleplatser, något som vi också tillgodoser genom den nya planen, säger han.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige