Image

Wåhlinmålet avgjort i hovrätten - Fastighetsägarna protesterar

POLITIK Svea hovrätt kom i dagarna med beslut i det så kallade Wåhlinmålet. Målet rör hyrorna i en ombyggd fastighet i Solna och har pågått sedan år 2000. Åsikterna går kraftigt isär om domen är bra eller ej.
Publicerad den 28 November 2007

Under behandlingen av målet krävde Fastighetsägarna Stockholm att hovrätten skulle begära förhandsprövning av målet i EG-domstolen. Denna begäran avslogs av hovrätten som ansåg att EU:s konkurrensregler inte var tillämpliga.

Hyresgästföreningen är nöjda med domen och menar att den har stor betydelse för hur hyrorna ska bestämmas i framtiden.
Fastighetsägarna Stockholm å sin sida klandrar hovrättsdomen och kallar den \"anmärkningsvärd\".

– Hovrättens dom är anmärkningsvärd, då den undvikit att ta ställning i principfrågan och heller inte beaktat den omfattande utredning och externa expertis som fastighetsägaren anfört, säger Tore Ljungkvist, vice vd i Fastighetsägarna Stockholm och ombud för Wåhlin Fastigheter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige