Image

Vestia köper i centrala Göteborg

TRANSAKTIONER Fastighetsbolaget Vestia har köpt ännu en exklusiv fastighet i centrala Göteborg. Säljare är Landshypotek.
Publicerad den 25 November 2009

För knappt ett år sedan köpte Vestia den 900 kvadratmeter stora kontorsfastigheten Lorensberg 10:4 på Viktor Rydbergsgatan i centrala Göteborg.

Nu har man köpt fastigheten Lorensberg 14:2 i samma område.
Fastighetsvärdet uppgår till 42 miljoner kronor, vilket motsvarar 36 713 kronor per kvadratmeter och en direktavkastning på cirka 3,7 procent. Totalt omfattar fastigheten en yta om 1 144 kvadratmeter.

- För fastigheter med det absolut bästa läget, i detta fall Lorensberg precis ovanför Götaplatsen, finns alltid god efterfrågan. De flesta fastigheter i området är idag exklusiva kontor, alternativet är representativt boende, konstaterar Anders Åberg, Head of Capital Markets på DTZ i Göteborg.

Fastigheten är uppkallad efter byggherren Axel Carlander till Carlanderska Villan. Axel Carlander var på sin tid en framgångsrik politiker och affärsman samt dessutom en av grundarna till SKF.

DTZ har varit rådgivare till Landshypotek Aktiebolag, vid försäljningen. Tillträdes datum är 31 mars 2010.



Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige