Image

Vd-skifte i White

KARRIäR Efter 22 år på White, varav de senaste sex åren som vd, har Anders Svensson bestämt sig för att vid årsskiftet lämna sin post. Hans efterträdare är Monica von Schmalensee, i dag vice vd i White.
Publicerad den 22 April 2010

- Jag är laddad inför uppdraget och ser stora möjligheter framöver. Vi är på god väg att etablera oss som en spelare i internationell toppklass. De senaste åren har vi höjt vår kompetens och vår konkurrensförmåga på alla plan, säger Monica von Schmalensee som idag är vice vd i White.

Monica von Schmalensee är arkitekt, 53 år gammal och har arbetat på White sedan 1994. Bland de många projekt hon ansvarat för kan nämnas Kista Science Tower och Stockholmsarenan. Under de senaste sex åren har Monica varit chef för Whites kontor i Stockholm, med 170 medarbetare.

- Med Monica får vi en vd som har lång bakgrund inom företaget och samtidigt en nyckelroll i den strategiska utvecklingsprocess vi befi nner oss i. Jag är glad att Monica antagit utmaningen att leda vår fortsatta utveckling som ett internationellt ledande arkitektkontor med stark hållbarhetsprofil. Samtidigt vill jag uttrycka styrelsens mycket stora uppskattning av Anders Svenssons insatser som vd. Under sina sex år har han drivit oss framåt till positionen som Skandinaviens största och ledande arkitektföretag, säger Magnus Borglund, styrelseordförande i White arkitekter AB.

Anders Svensson har lett det medarbetarägda White sedan 2005, med starkt fokus på att etablera företaget på den internationella arenan med hållbarhetsfrågor som särskiljande konkurrensfaktor. Under de senaste åren har företaget haft stora framgångar i tävlingar om uppdrag i internationell konkurrens.

- Det känns mycket bra att lämna över till Monica, som är en mycket god ledare. Jag har själv bestämt mig för att inte kandidera för en ny period som vd när min andra treårsperiod går ut vid årsskiftet. Efter 22 år på White varav sex som vd, vill jag gå vidare till nya personliga utmaningar med en friare agenda, säger Anders Svensson.

Anders Svensson stannar som vd fram till 31 december 2010, då Monica von
Schmalensee tar över. Samtidigt tillträder Karin Ahlzén som ny chef för Stockholmskontoret.

Karin har varit på White i tolv år och har de senaste fem åren lett utvecklingen av Uppsalakontoret. Hon sitter sedan sex år i företagets styrelse.

- Dessa förändringar innebär ingen strategisk kursändring. Vi fortsätter på den inslagna vägen med starkt fokus på internationell konkurrenskraft, hållbarhet och kreativ höjd, säger styrelseordförande Magnus Borglund.

Monica von Schmalensee är ordförande i Sweden Green Building Council, samarbetsorganisationen för att gemensamt utveckla miljö- och hållbarhetsarbetet inom bygg- och fastighetsbranschen.

- Det är en viktig verksamhet som jag vill prioritera högt. Med vår
kunskap inom hållbarhet och miljö kan svensk arkitektur utvecklas till en framtida exportartikel, säger Monica.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige