Image

Whites Stockholmschef till Akademiska Hus

Karriär Karin Ahlzén tillträder som ny fastighetsutvecklare för Akademiska Hus. Hon är arkitekt och kommer närmast från tjänsten som chef för White arkitekters Stockholmskontor. I sin nya roll kommer Karin Ahlzén att ansvara för utveckling i Akademiska Hus fastighetsbestånd i Stockholmsområdet, som innehåller projekt för över 14 miljarder kronor.
Publicerad den 17 Januari 2013
Karin Ahlzén. Bild: Thomas Zaar.
Karin Ahlzén.

Som en av två fastighetsutvecklare för Akademiska Hus i Stockholm kommer Karin Ahlzén att arbeta med planering och utveckling av regionens fastigheter, men även ha en viktig roll i hela bolagets utvecklingsarbete kring kunskapsmiljöer och de fysiska miljöernas betydelse för lärande och forskning.

Med sin bakgrund som arkitekt har Karin Ahlzén stor erfarenhet av fastighetsbranschen och utbildningslokaler, och hon har tidigare arbetat med byggnader för såväl för- och grundskolor som gymnasier och universitet. För sina framgångar inom ledarskap tilldelades hon i april 2012 ”Guldhuset”, Chalmers-baserade CMB (Centrum för management i byggsektorn) pris för bästa unga ledarskap i branschen.

Karin Ahlzén tillträder tjänsten på Akademiska Hus den 8 april.

Akademiska Hus Stockholm är en av sex regioner som tillsammans utgör Akademiska Hus, ett av Sveriges största fastighetsbolag. Regionen bygger och utvecklar kunskapsmiljöer för universitet och högskolor i Stockholm och Solna. De största kunderna är Karolinska Institutet (KI), Stockholms universitet (SU) och Kungliga Tekniska högskolan (KTH).

Under de närmaste åren planerar Akademiska Hus att satsa över 14 miljarder kronor för att möta framtidens behov av forsknings- och utbildningslokaler i Stockholm och Solna. Ett av de större utvecklingsområdena är framväxten av den nya stadsdelen Hagastaden, som blir ett världsledande centrum för Life Science. Ytterligare ett stort utvecklingsområde är det socialekologiska campusområdet Albano, där SU och KTH kommer att förlägga stora verksamheter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige