Image

Vasallen säljer gamla A 8

STADSUTVECKLING Vasallen säljer Älvbrinken, före detta regementet A 8, till Bodens kommun. På området finns i dag bland annat ett försvarshistoriskt museum, och en del olika företag.
Publicerad den 27 Maj 2008

Försäljningen omfattar 37 000 kvm lokalyta och 37 hektar mark. Kommunen övertar samtliga aktier i bolaget. Aktieöverlåtelsen baseras på ett fastighetsvärde om drygt 4,7 miljoner kronor. Tillträde sker den 1 juli 2008.

Vasallen har ägt och utvecklat Älvbrinken, före detta A8, sedan 1 januari 2002. Sedan dess har arbetet pågått för att utveckla regementsområdet till en ny stadsdel i Boden. På området finns i dag ett nytt försvarshistoriskt museum samt olika företag, bland andra Guldfisken Produktion AB, Fällkniven AB, Carillion Rail och Frebelt AB.

- Det finns fortfarande en del utvecklingsarbete kvar i Älvbrinken men vi bedömer att Bodens kommun har de bästa förutsättningarna för att fortsätta det arbetet, säger Håkan Steinbüchel, vd för Vasallen AB.

Bodens kommun ser stora möjligheter till framtida utveckling av Älvbrinken.
- Vi kommer att göra en förstudie för ett hästcenter inom området. Dessutom är Älvbrinken viktig för kommunens besöksnäring. Fisket i Lule älv är ett av de bästa i landet och det finns stora möjligheter till utveckling av detta. Vi kommer dessutom att snart rusta upp den kulturhistoriskt värdefulla hängbron över älven, säger Olle Lindström (m), kommunstyrelsens ordförande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: De köpte och sålde mest under första kvartalet 2024

Lista Islossning? Finansiell tjäle som börjar gå ur jorden? Botten nådd? Kanske – men en ovanligt stor andel av de börsnoterade bolagen nollar i både i förvärvs- och avyttringskolumnen i första kvartalets rapport. Vilka bolag som ligger i toppen? Här är listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige