Image

Välkända skatteexperter till Lindskog Malmström

Karriär Cecilia Gunne, Daniel Starberg och Maria Westergren kommer tillsammans med advokaterna Per Liljeborg och Johan Bojs att utgöra Lindskog Malmströms skattegrupp. Genom nyrekryteringarna förstärker och breddar Lindskog Malmström sin kompetens på skatteområdet och fortsätter arbetet med att etablera sig som en stark samarbetspartner inom svensk och internationell skatterätt.
Publicerad den 4 Oktober 2012
Cecilia Gunne. Bild: Lindskog Malmström. Bild: Lindskog Malmström
Cecilia Gunne. Bild: Lindskog Malmström. Daniel Starberg. Bild: Lindskog Malmström. Bild: Lindskog Malmström
Daniel Starberg. Bild: Lindskog Malmström.

Cecilia Gunne har tidigare varit domare i Kammarrätten i Stockholm och arbetat på Finansdepartementet med 1990-års skattereform, där hon ansvarade för de kapitalbeskattningsregler som alltjämt gäller. Därefter arbetade hon som skatterådgivare hos SEB och andra finansiella firmor. Hennes specialområden är värdepappers-, stiftelse-, investeringsfonds- och fåmansbolagsbeskattning. Cecilia Gunne sitter även i styrelsen för flera stiftelser och bolag.
Daniel Starberg började efter studierna att arbeta hos Skatteverket och blev efter påbörjad domarkarriär fiskal vid Kammarrätten i Stockholm 1998. Han har därefter arbetat för svenska och utländska banker med skatterelaterade frågor, särskilt med fokus på Private Banking och livförsäkringssparande. Under åren 2001-2005 var Daniel Starberg verksam i Luxemburg.
Maria Westergren har erfarenhet från Skatteverket innan hon påbörjade en domstolskarriär. Maria Westergren blev assessor vid Kammarrätten i Stockholm 2011.
– När vi för ett drygt år sedan flyttade till nya lokaler vid Norrmalmstorg var ett skäl att vi ville kunna knyta till oss starka namn på bland annat skattesidan. Detta rättsområde har en naturlig anknytning till de ägarledda företag som byrån biträder och ansluter även till byråns verksamhetsgrupp för private law som vuxit de senaste åren. Det är därför mycket glädjande att Cecilia, Daniel och Maria valt oss i konkurrens med andra advokatbyråer, säger Björn Yrlid, en av fyra advokater i Lindskog Malmströms ledningsgrupp.
– Lindskog Malmström är för oss den perfekta plattformen att verka från. Nu får vi möjlighet att hjälpa flera finansiella företag och deras kunder med skattefrågor, något som ska bli väldigt spännande. Dessutom kommer våra egna kunder, genom våra kompetenta kollegor, att få tillgång till kvalificerad rådgivning även inom andra rättsområden, kommenterar Daniel Starberg.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige