Image

Uppsalahem ombildar

TRANSAKTIONER Uppsalahem accepterade vid sitt senaste styrelsemöte två av fem ansökningar om ombildningar. Bolaget slutförhandlar med en tredje bostadsrättsförening.
Publicerad den 8 September 2009

De fem ärendena gäller:

# 46,2 miljoner kronor för del av fastigheten Rickomberga 33:1, innehållande 34 bostäder.

# 13,8 miljoner kronor för del av fastigheten Svartbäcken 49:19, innehållande åtta bostäder.

# Slutförhandlingar sker med bostadsrättsföreningen Lästmakarens pärla som lämnat ett bud om 23 miljoner kronor för totalt 31 lägenheter.

# Förfrågan från föreningen Skruven på Kvarngärdet avslogs, på grund av för lågt intresse i föreningen.

# Inte heller föreningen Tavastehusgården har den kvalificerade majoritet som krävs.

- I arbetet med försäljningar har Uppsalahem konsekvent valt att använda en och samma värderingsmall för samtliga objekt. Bolaget har därmed valt en annan metod än i Stockholm, säger Peter Nordgren, ordförande i Uppsalahems styrelse.

- Vid prisdiskussionen använde vi dels de beställda värderingarna, vilka vi granskade ingående, men vi anser det också viktigt att priset är realistiskt med tanke på framtida kostnader, fortsätter ordföranden.

Reavinster från försäljningarna kommer att användas till renovering och ytterligare nyproduktion av nya boenden för att öka antalet hyresrätter i Uppsala. I dag producerar Uppsalahem omkring 250 nya bostäder per år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige