Image

Sweco får bio-uppdrag på Mall of Scandinavia

Bolag Nordens mest moderna biograf kommer att bestå av totalt femton salonger med 2 000 fåtöljer på en yta av 9 000 kvadratmeter och tar plats i Nordens största köpcentra, Mall of Scandinavia, som byggs i Solna. Sweco anlitas av SF Bio för uppdrag inom projektledning.
Publicerad den 15 Mars 2013
Mall of Scandinavia. Bild: Benoy.
Mall of Scandinavia.

När bioanläggningen står klar kommer den att bestå av två biografer med totalt femton salonger. I elva av salongerna finns norra Europas största filmdukar, varav den största är 25 meter bred.

– Etableringen av biografen i Mall of Scandinavia är vår största någonsin och det är viktigt för oss att det hanteras professionellt. Vi valde att använda oss av Swecos projektledare på grund av deras kunskap och erfarenhet av andra stora liknande projekt, säger Jonas Yngfalk, operativ chef på SF Bio.

Swecos uppdrag är att som extern projektledare bland annat bistå SF Bio med beskedsarbete till hyresvärden Unibail-Rodamco, sätta organisationen för projektet, upprätta projektplan för planering och genomförande och styra projektet mot SF:s Miljöprogram.

– Det är mycket glädjande att vi ingått uppdraget som rådgivande projektledare för SF Bio. Projektet innehåller en spännande och komplex samordning av teknik, flöden och skapande av upplevelser där det också är höga akustiska krav som ska uppfyllas. Sweco har tidigare erfarenhet av att leda stora komplexa projekt liksom biografer för SF Bio. Just den här biografen kommer att bli ett imponerande ankare i Mall of Scandinavia, säger Christina Stevenson, projektledare på Sweco.

SF Bios nya biograf kommer att stå klar under hösten 2015 samtidigt som Mall of Scandinavia öppnar sina dörrar.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige