Image

Sveriges första svit med eget hamam

HOTELL Nu invigs Blue Hotel Elfviks Udde som ett konferenshotell med inriktning på design och möten. På Blue Hotel finns redan ett äkta turkiskt hamam och nu öppnar hotellet Sveriges första svit med eget hamam i badrummet. Ett unikt koncept som kombinerar skandinavisk design med turkiskt hamam. Se bilderna här.
Publicerad den 1 Juni 2010

Blue Hotel Elfviks Udde ägs av familjen Söder. Fastigheten från 1970 betraktas idag som en arkitektonisk ikon och har varsamt renoverats. Kvar är det handslagna teglet, den strama och vackra betongen, den röda färgen och fasadplåten. Inredningen med varma toner, öppen spis, tyger, möbler och ljussättning skapar en ombonad vardagsrumskänsla i restaurang och lounge.

- Visionen med Blue Hotel är att skapa en total designupplevelse. Allt görs i samklang med husets arkitektur. Vi har behållit det bästa från 60-talet och 70-talet och gjort om det som gått ur tiden. En fantastisk designresa i tid och rum, säger Jan Söder, designer för Blue Hotel.

Den nya sviten kombinerar skandinavisk stil med orienten och möter det bästa av två världar. Det unika är en egen hamamhäll av marmor i badrummet, där gästerna kan njuta av värme, orientaliska dofter och behandlingar. Sviten är uppdelad i en orientlounge och sovrum. Betong, putsade väggar, svart järn och strama former möter orientaliska mönster och klinkers. Badrummet har inslag av orientaliska detaljer, som guldplattor med Swarovskikristaller.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige