Image

Svenska Bostadsfonden gör sitt största köp hittills

TRANSAKTIONER Svenska Bostadsfonden köper ett bostadsbestånd om sammanlagt 31 000 kvadratmeter i Kalmar och Borgholm. Förvärvet är Svenska Bostadsfondens hittills största.
Publicerad den 17 December 2009

Det handlar om tolv fastigheter med 410 lägenheter i Kalmar och Borgholm, och säljare är Heimstaden.

Svenska Bostadsfondens regionala förvaltningskontor som redan finns etablerat i Kalmar kommer att ansvara för förvaltningen vilket borgar för en smidig övergång med minimala effekter för de berörda hyresgästerna.

- Vi har under en längre tid letat efter ett attraktivt bestånd som komplement till våra befintliga fastigheter i Kalmarregionen och är därför mycket nöjda med att ha genomfört den här affären, säger Svenska Bostadsfondens vd Lars Swahn.

- Kalmarregionens starka tillväxt och diversifierade näringsliv gör regionen till ett utmärkt exempel på de geografiska områden som vi eftersträvar att vara verksamma i.

- Jag är mycket nöjd över att kunna presentera den här affären som är i linje med Heimstadens strävan efter att fokusera på vår verksamhet och fortsatta expansion i framför allt Öresundsregionen, Mälardalen och i de andra regioner vi idag är etablerade på, säger Heimstadens vd Patrik Hall.

- Dessutom känner vi oss trygga med Svenska Bostadsfondens långsiktighet och framförallt att företaget redan är etablerat i Kalmarregionen.

Av de totalt 410 lägenheterna är 217 belägna i Kalmar och 193 i Borgholm. Beståndet förvärvas via dotterbolag till Svenska Bostadsfonden. Tillträde sker i februari 2010.

Under december månad har Svenska Bostadsfonden även tillträtt ett mindre bestånd om 26 lägenheter i Växjö som även de förvärvats via dotterbolag.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige