Image

Storebrand växer i Sverige

Bolag De senaste fem åren har Storebrand/SPP:s kapitalförvaltning vuxit kraftigt på den svenska marknaden. För att möta den kraftigt ökade efterfrågan får teamet på kapitalförvaltningen under 2017 förstärkning.
Publicerad den 27 December 2016

– Vår kapitalförvaltning är en fantastisk plattform för långsiktigt värdeskapande. Genom den kan vi erbjuda våra kunder en sparpalett som omfattar allt ifrån indexnära aktieförvaltning till smart beta och aktivt förvaltade Delphifonder, säger Jens Grebäck, försäljningschef för Storebrand/SPP:s kapitalförvaltning i Sverige.

Den institutionella affären som inkluderar hela fondpaletten; fonder, fastigheter och private equity har också gjort "all time high".

– Vårt fokus på hållbarhet har varit helt avgörande. Flera institutioner kräver att investeringarna placeras hållbart och intresset ökar hela tiden. Hållbara fastigheter är också mer i ropet än någonsin och ger en stabil avkastning i våra portföljer, säger Jens Grebäck.

För att möta den kraftigt ökade efterfrågan får teamet på kapitalförvaltningen under 2017 förstärkning.

– För att kunna fortsätta att ta fram förstklassiga produkter, leverera service och analys i världsklass behöver vi stärka teamet. Framför allt i relation till hållbarhet som blir en allt viktigare aspekt för våra kunder och en förutsättning för att vi ska kunna säkra långsiktig avkastning, säger Jens Grebäck.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Storebrand på Branschguiden

Storebrand Kapitalförvaltning - Storebrand Asset Management AS - är ett helägt dotterbolag till Storebrand ASA. Vårt mål är att våra produkter ska vara enkla, ge värde för pengarna och vara hållbara. Samtidigt ska de fungera som effektiva byggklossar i olika investeringsportföljer. Vi har över 730 miljarder kronor under förvaltning och hela kapitalet förvaltas med ambitiösa hållbarhetskriterier.

Läs mer om Storebrand på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill internationella aktören växa på Göteborgs heta logistikmarknad

Bolag Verdion fortsätter växa i Sverige – senast genom en tung investering i Bäckebol i Göteborg. För Fastighetssverige berättar Johan Nihlmark, Head of Business Development Nordics på Verdion, om synen på Göteborg som logistikmarknad och tillväxtambitionerna i staden, nya satsningar på spekulationsutveckling och om hur man ser på 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige