Image

Stena köper av AMF

TRANSAKTIONER Stena Fastigheter köper en fastighet i Gårda av AMF. Fastigheten omfattar 3 200 kvadratmeter kontor.
Publicerad den 6 Oktober 2009

Det handlar om fastigheten Gårda 18:21 på Fabriksgatan 10 i Gårda. Tillträde sker 1 november.

- Gårda är ett expansivt område i Göteborg med mycket bra kommunikationer. Dessutom är denna kontorsfastighet ett bra komplement till vårt befintliga bestånd i Gårda. Det är helt i linje med vår strategi att förvärva bra fastigheter i centrala lägen, säger Christel Armstrong Darvik, koncern vd Stena Fastigheter.

- AMF har som långsiktigt mål att utöka fastighetsportföljen och strategin är att fokusera på större objekt, primärt i Stockholmsområdet. Därför väljer vi nu att sälja denna mindre fastighet i Göteborg, säger Mats Hederos, chef för AMF Fastigheter.

I dag utgör fastighetsbeståndet knappt åtta procent av AMF:s placeringstillgångar, vilket motsvarar cirka 20 miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige