Image

Staden söker aktörer till Gasklocka 1

Stockholm Stockholms stad söker nu en aktör som vill bedriva verksamhet i Gasklocka 1 i Norra Djurgårdsstaden. Verksamheten ska vara öppen för allmänheten, ekonomiskt hållbar och ligga i linje med den kulturella prägel gasverksområdet kommer att få.
Publicerad den 26 Mars 2014
Staden söker aktörer till Gasklocka 1 i Norra Djurgårdsstaden. Bild: Stockholms stad
Staden söker aktörer till Gasklocka 1 i Norra Djurgårdsstaden.

En av Ferdinand Bobergs gasklockor i Norra Djurgårdsstaden ska göras om till internationell gästspelsscen. Men vad som ska hända med gasklockan intill mätarhuset, är ännu inte klart. Stockholms stad söker nu en aktör som vill vara med och utveckla den mindre Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden. Därför uppmanar staden intressenter att komma in med anbud för att få bedriva verksamhet i Gasklocka 1.

- Gasverksområdet blir stadsdelscentrum för Norra Djurgårdsstaden, med all den service de boende behöver, men också en destination och samlingsplats för handel, kultur och upplevelser. Nu går vi vidare och söker en aktör som vill bedriva verksamhet i den mindre Gasklockan. Kriterierna är att verksamheten ska vara öppen för allmänheten, ekonomiskt hållbar och ligga i linje med den kulturella prägel gasverksområdet kommer att få, säger Sten Nordin (M), finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande.

I stadens vision ska gasverksområdet vara en attraktion för alla stockholmare och en mötesplats för både nya och gamla Hjorthagsbor.

– Byggnaderna har ett högt kulturhistoriskt värde och det är av yttersta vikt att hitta en verksamhet som passar in i Norra Djurgårdsstaden. Staden kommer att bedöma hur väl förslagen samspelar med den kulturscen som ska byggas i Gasklocka 2, säger Sten Nordin, finansborgarråd och kommunstyrelsen ordförande Stockholms stad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Peabs vd: "Man får ta ett kvartal i taget"

Bolag När Peab ska summera sitt första kvartal 2024 kan man visa upp en stark orderingång för perioden. Dock är marknaden i Norden starkt varierad: det råder god efterfrågan på anläggning, beläggning och övrigt husbyggande medan bostadsmarknaden fortsätter vara svag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige