Image

Sparbössan köper i centrala Stockholm

TRANSAKTIONER Sparbössan köper en fastighet med hotell, kontor och butiker i centrala Stockholm. Den totala ytan uppgår till cirka 4 000 kvadratmeter.
Publicerad den 10 November 2009

Fastigheten Skravelberget Större 1, är belägen i kvarteret intill Dramaten. Det är en hörnfastighet vid Nybrogatan 9/Riddargatan 14.

- Jag är väldigt glad att vi kunnat förvärva denna välbelägna fastighet med en intressant kontraktsstruktur. Fastigheten innehåller bland annat ett hotell om cirka 80 rum som erbjuder ett centralt boende i Stockholms finans- och shoppingkvarter. Vi ser positivt på Stockholms hotellmarknad för denna typ av hotell. Vår ambition är att successivt förvärva kommersiella fastigheter i Stockholm till en volym om cirka tre miljarder kronor, säger Leif Garph vd för Sparbössan Fastigheter AB.

Fastigheten förvärvas från privata ägare och förvärvspriset motsvarar en avkastning på strax under sex procent.

Sparbössan Fastigheter AB ägs av familjerna Douglas och Nordström och har idag ett fastighetsinnehav i centrala Stockholm om drygt en halv miljard kronor, bland annat äger man Lydmar Hotel på Blasieholmen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige