Image

Skanska får uppdrag värt en halv miljard

BYGG Skanska har fått uppdraget att bygga en förbifart vid Wroclaw i sydvästra Polen. Kontraktssumman uppgår till cirka 515 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för det andra kvartalet. Kund är den lokala väg- och järnvägsmyndigheten.
Publicerad den 22 Juni 2009

Kontraktet gäller den första utbyggnadsetappen av den östra förbifarten med anslutning till huvudvägen mot Warszawa. Projektet omfattar en 5,6 kilometer ny väg inklusive viadukter, gångvägar, cykelbanor, viltpassager och tre 100 till 290 meter långa broar över floderna Oder och Olawa.

I uppdraget ingår även omfattande markarbeten med planteringar och byggen av dammar för dagvatten. Arbetet planeras att starta i sommar och ska vara slutfört i januari 2013.

Skanska bygger för närvarande även en del av Wroclaws inre ringled.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige