Image

Sigtuna kommun köper Kungsleden-köpcentrum

HANDEL Sigtuna kommun vill köpa Valsta centrum av Kungsleden. Kommunalrådet Anders Johansson (S) är inte nöjd med hur Kungsleden har förvaltat köpcentrumet.
Parterna säger sig vara överens om en köpeskilling på 52 miljoner kronor.
Publicerad den 5 Maj 2010

Anders Johansson meddelade på en presskonferens i går att man ska köpa köpcentrumet för 52 miljoner kronor. Summan inkluderar tio miljoner kronor som Kungsleden får för en vårdcentral som man ska bygga och som ska står klar vid årsskiftet 2010/2011.

- Den nuvarande ägaren Kungsleden har varit en av de mest seriösa ägarna av men de har inte gjort mycket för utvecklingen, sade Anders Johansson (S) på presskonferensen, enligt Sigtunabygden.se.

Oppositionsrådet Henrik Kelfve (M) är emot köpet.
- Kommunen och skattebetalarna ska inte äga kommersiella fastigheter. Där ska den fria marknaden råda, säger han till Sigtunabygden.se.

Eskil Linnér, divisionschef på Kungsleden bekräftar för Märsta.nu att affären är på väg att genomföras. Inga avtal är påskrivna men man är muntligen överens.

- Vår roll är att äga och förvalta fastigheter, inte utveckla stadsdelar. När kommunledningen presenterade sitt förslag tyckte vi att det var bättre att de kunde ta över, säger Linnér till Märsta.nu.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige