Image

SFV rekryterar från Stockholm stad

KARRIÄR Stefan Eriksson är ny chef på Projektenheten på Statens fastighetsverk (SFV). Stefan kommer närmast från Stockholm stad där han under närmare 20 år arbetat som utredare, projektledare och chef.
Publicerad den 19 November 2009

Projektenheten på Statens fastighetsverk ansvarar som stabsenhet för operativa byggprojekt och kvalitetssäkring i processer knutna till SFV:s byggprojekt. Enheten, som är placerad i Stockholm och har ett 20-tal medarbetare, är en resurs både för SFV:s ledning och för förvaltningsorganisationen runt om i Sverige.

- Det är en förmån att få arbeta med projekt i SFV:s fastighetsbestånd eftersom vi förvaltar välkända byggnader som så gott som alla människor i vårt land har en relation till. Det kommer även att bli en utmaning att, vid sidan av nybyggen, få arbeta med byggnader som har så speciella behov och där det krävs så mycket hänsyn till byggnadens ursprung och särart, säger Stefan Eriksson.

Inom projektenheten finns utöver projektledarkompetens även specialistkompetens inom kalkyl och upphandling. Projektenheten arbetar på uppdrag av SFV:s förvaltningsområden och står för hög kvalitet och kompetens inom såväl kulturhistorisk arkitektur som modernt byggande. Projektenheten säkerställer även att förvaltar- och driftsperspektivet kommer in i ett tidigt skede i alla byggprojekt.

- Vi har ständigt spännande uppdrag på gång. Just nu är vi t ex inblandade i projekt som rör regeringskvarteren i Klara, renoveringen av Min- och torpeddepartementen på Skeppsholmen och Naturrum vid Läckö slott, säger Stefan Eriksson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige