Image

Semrén & Månsson startar nytt bolag

BOLAG Zynka är namnet på Semrén & Månsson nystartade bolag för 3D-visualisering inom byggnadsindustrin. Vd i det nya bolaget blir Andreas Dahlqvist som närmast kommer från en liknande tjänst på Cap AB.
Publicerad den 1 Juni 2010

- Det är fantastiskt roligt att arbeta med kreativa människor som arkitekter och formgivare. Vi siktar på att bli det ledande bolaget inom högkvalitativ 3D-visualisering, säger Andreas Dahlqvist.

Det nya visualiseringsbolaget kommer främst att arbeta med interna projekt men även hantera externa uppdrag.

- Att skapa fotorealistiska bilder och animationer är en service till våra uppdragsgivare. Att se en bild av det färdiga resultatet underlättar för dem att ta rätt beslut. På en arkitektbyrå av Semrén & Månssons storlek är det idag nästan nödvändigt att ha egna resurser inom det här området, säger Andreas Dahlqvist.

Med hög kvalitet till ett bra pris ska Zynka ta sig in på den konkurrensutsatta marknaden för 3D-visualisering. Och ambitionerna sträcker sig även utanför landets gränser.

- I första hand kommer vi att arbeta med svenska uppdragsgivare, men vi ser även en möjlighet att etablera företaget på den internationella marknaden. Vi svenskar har ett gott rykte när det gäller ordning och reda och hög kvalitet samt att vi levererar till överenskommet pris, säger Andreas Dahlqvist.

Magnus Månsson är vd för Semrén & Månsson. Han ser det nystartade visualiseringsbolaget Zynka som ett led i satsningen att fortsätta utveckla arkitektbyrån och bli större. Hittills i år har företaget totalt anställt nio personer, främst arkitekter men även byggnadsingenjörer och nu alltså även 3D-visualiserare.

- Det finns ett behov hos våra uppdragsgivare att tydliggöra och synliggöra sina projekt på ett bra sätt. Att vi nu skaffar oss de här resurserna själva gör att vi snabbare och enklare kan ge våra kunder en helhetslösning med ett professionellt bildmaterial. Det hjälper oss också i vår ambition att växa och bli ett av Sveriges tio största arkitektkontor inom tre till fem år, säger Magnus Månsson.



Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige