Image

Sagax emitterar obligationslån

BOLAG För första gången emitterar Sagax ett obligationslån. Det rör sig om ett icke säkerställt femårigt obligationslån om 250 miljoner kronor, som har emitterats på den svenska marknaden. Lånet har riktats till institutionella investerare och kommer att noteras på Nasdaq OMX Stockholm. Obligationslånet löper med en fast ränta om 7,00 procent.
Publicerad den 17 Maj 2010

Obligationslånet, som är det första Sagax gett ut, emitteras i syfte att diversifiera bolagets finansiering.

E. Öhman J:or Fondkommission AB har varit finansiell rådgivare till Sagax i obligationsemissionen.

- Trots att emissionen är blygsam i förhållande till Sagax verksamhet tror vi att det finns ett stort värde i att utveckla nya finansieringsmöjligheter. Vi tror att det finns goda förutsättningar för Sagax att bli en återkommande emittent på obligationsmarknaden, säger David Mindus, vd på Sagax.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige