Image

Riksbankskontor till Airport City

TRANSAKTIONER Sigtuna kommun säljer 56 000 kvadratmeter mark i Stockholm Airport City till Riksbanken, som investerar 350 miljoner kronor i ett nytt modernt kontanthanteringskontor. Riksbanken köper marken för 34 miljoner kronor.
Publicerad den 13 Mars 2009

Det nya kontoret planeras vara i drift vid årsskiftet 2012/2013. Detta blir den andra stora etableringen i det nya arbetsplatsområdet. Först ut är Schenkers nya terminal som invigs 19 mars.

Riksbankens kontanthanteringskontor kommer att ersätta de två motsvarande kontor som banken idag har i Mölndal och Tumba. Kontoret i Stockholm Airport City blir ett modernt kontor väl anpassat för framtidens verksamhets- och säkerhetskrav. Sigtuna kommun hoppas nu att Riksbankens markförvärv kommer att följas av fler etableringar inom pengatransportsbranschen och näraliggande verksamhet.

I samband med exploateringen av området i Stockholm Airport City har kommunledningen sedan tidigare beslutat om en stor investering i en ny tillfartsväg till området och byggnationen av denna pågår för fullt och beräknas kunna öppnas för trafik i juli 2009.

Köpeavtalet mellan Sigtuna kommun och Riksbanken tecknas den 17 mars. Kommunfullmäktige tar beslut om markförsäljningen den 26 mars.

Bakgrund
Riksbanken svarar för landets försörjning av sedlar och mynt. I arbetet ingår bland annat att tillhandahålla sedlar och mynt, att makulera sedlar och mynt som inte längre går att använda samt att ta emot sedlar som är ogiltiga.
Riksbanken lämnar ut kontanter till bankerna via sina kontanthanteringskontor. Bankerna, eller deras ombud, distribuerar sedan kontanterna vidare till handeln och allmänheten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige