Fastigheterna, som förvärvas i åtta olika separata affärer, ligger framför allt i Göteborg och Skåne vilket skapar ett betydande avtryck i marknaden. Fastigheterna är cirka 50 procent industrifastigheter, 30 procent blandfastigheter och 20 procent kontor. Samtliga finns på delmarknader med stort förändringstryck och har relativt stora vakanser och outnyttjade byggrätter.
– I linje med vår långsiktiga strategi ger de förvärvade fastigheterna oss möjlighet att förädla och utveckla på ett miljömedvetet sätt och därmed bidra till ett mer hållbart samhälle. Vi ska investera väsentligt och ta fastigheterna "från bruna till gröna", säger Revelops vd Thomas Sipos.
I utvecklingen av de förvärvade fastigheterna kommer Revelop även att verka för detaljplaneändringar för att skapa förutsättning för utveckling av prisvärda bostäder som en del i hållbarhetsarbetet. Ett annat initiativ är att öppna nya så kallade C/O-anläggningar – det vill säga flexibla kontor och co-working – i de fastigheter där det lämpar sig.
– Vi driver för närvarande fem anläggningar enligt C/O-konceptet i Storstockholm. I och med förvärven kommer vi att öppna två nya C/O-anläggningar – en i Göteborg och en i Helsingborg, säger Thomas Sipos.
Förvärven innebär att Revelop har blivit en betydande fastighetsägare i Göteborg med över 60 000 kvadratmeter lokalyta.
Revelop meddelade tidigare i maj att bolaget säkrat nytt kapital till sin femte investeringsfond på drygt 2,1 miljarder kronor – den största fonden specifikt riktad mot investeringar i svenska fastigheter på sju år. Efter förvärven av de aktuella fastigheterna har Revelop en förvärvskapacitet på ytterligare minst 4 miljarder kronor.
Bostäder Det är halvtid i hyresförhandlingarna och ett snitt på de förhandlade hyrorna ligger på cirka 5,91 procent. Fastighetssverige har tittar närmare på vilka som är Sveriges största ägare av hyresrätter.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.