Image
Eric Bergström, vd för Regio.
Eric Bergström, vd för Regio. Bild: Brunswick

Regio säljer i Skövde

Transaktioner Regio har sålt fastigheten Boktryckaren 2 invid Hertig Johans Torg i Skövde till Erik Hemberg Fastighets AB.
Publicerad den 20 December 2019

Fastigheten Boktryckaren 2, som är upplåten med tomträtt, består av drygt 7 600 kvadratmeter uthyrningsbar area samt ett parkeringsgarage om cirka 14 400 kvadratmeter. Den förvärvades av Regio i september 2015 som del av en större portföljaffär med Akelius. Regio har sedan dess arbetat aktivt med vidareförädling av fastigheten, som vid försäljningstillfället är fullt uthyrd.

I och med försäljningen lämnar Regio Skövde kommun och fokuserar istället sin fortsatta tillväxt på större regionstäder.

Köparen, Erik Hemberg Fastighets AB, är del av en företagsgrupp som bygger, utvecklar och förvaltar fastigheter i Sverige.

Cushman & Wakefield var rådgivare till säljaren Regio.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige