Image

Örebrogalleria får total ansiktslyftning

BYGG Aberdeen bygger om och rustar upp gallerian Träffpunkt i Örebro. Tjänstepensionsföretaget Alecta äger gallerian.
Publicerad den 20 Oktober 2008

På 1990-talet byggdes det gamla Åhlénsvaruhuset i Örebro om till galleria.
Nu får Träffpunkt en total ansiktslyftning. Bland annat utökas handelsytan med 50 procent genom att ytterligare ett våningsplan läggs till.

Dagens 18 butiker mer än fördubblas. Tanken är att 40 butiker ska husera i de tre våningsplanen. Varje våningsplan utgör då tre integrerade destinationer med olika profiler och uttryck.

- Intresset från nya butiker är stort, hittills har vi tecknat nya kontrakt med ett flertal ankarhyresgäster som utgör en viktig del för strukturen, säger Fredrik Bergkvist, förvaltare på Aberdeen Property Investors.

Fastigheten, som i sin nuvarande utformning upplevs som sluten, kommer att öppnas upp ytterligare mot både Våghustorget och Kungsgatan för att bli mer tillgänglig och kommersiell. En helt ny entré från Kungsgatan tillkommer samtidigt som ett stråk genom byggnaden skapas för att underlätta kundflödet.

Alecta är även ägare till köpcentrumet Krämaren som nyligen genomgick en 18 månaders total renovering och nyinvigdes i november 2007.

- Projektet Träffpunkt kommer att ytterligare stärka cityhandeln och Örebro som handelsdestination, säger Marc von Melen, Kundansvarig för Alecta på Aberdeen Property Investors.

Projektet kommer att gå igång i mitten av oktober 2008 och kommer att färdigställas hösten 2010. Aberdeen Property Investors är kommersiell projektledare och förvaltare av Träffpunkt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige