Image
I dag presenterades planerna på 1 842 nya lägenheter i Stockholm.
I dag presenterades planerna på 1 842 nya lägenheter i Stockholm. Bild: Stockholms stad

Omfattande bostadspaket för allmännyttan i Stockholm

Bostäder Idag presenterade Alliansens gruppledare i Stockholms stad ett omfattande bostadspaket för allmännyttan. Det är stadens tre bostadsbolag som ska bygga 1 842 lägenheter i tio olika markanvisningar belägna i Västerort, Söderort och City. Med anledning av det stora antalet lägenheter kommer en extra Exploateringsnämnd hållas tredje april.
Publicerad den 17 Mars 2014

– Stockholms stad har tre välskötta bostadsbolag med stark ekonomi och muskler att bygga bostäder omgående. Tillsammans med privata aktörer kommer staden att bygga 140 000 bostäder fram till 2030. Vi menar allvar med bostadsbyggandet och det gäller även allmännyttan, säger Sten Nordin (M), finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande Stockholms stad.

– Vi ska inte bara bygga mycket, vi måste även bygga bra. Stockholms stad ska använda sina bostadsbolag till att bygga lägenheter av hög kvalitet, både arkitektoniskt och boendemässigt. Med hjälp av våra egna bostadsbolag kan vi se till att stadens bostadsbestånd har olika upplåtelseformer, säger Lotta Edholm (FP), skolborgarråd.

– Tack vare tunnelbaneutbygganden klarar vi av att bygga allmännyttiga bostäder i attraktiva och kollektivtrafiknära lägen. På så sätt skapar vi en tätare och miljövänligare stad som gör stockholmarna mindre beroende av bilen, säger Per Ankersjö (C), Stadsmiljöborgarråd.

– Det är mycket glädjande att kunna presentera ett sådant omfattande tillskott till allmännyttan. Att vi ser till att det byggs snabba bostäder enligt konceptet ”Snabba hus” tycker jag är extra viktigt, säger Ewa Samuelsson (KD), biträdande socialborgarråd.

Fakta
Tredje april hålls en extra exploateringsnämnd med anledning av det stora antalet markanvisningar. Totalt ska tio markanvisningar antas som innehåller totalt 1 842 lägenheter fördelade på alla Stockholms stads tre allmännyttiga bostadsbolag.

Totalt cirka 1 842 lägenheter.
- Familjebostäder 835 st.
- Svenska Bostäder 657 st.
- Stockholmshem 350 st.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige