Image

Newsec rekryterar ny vd – och siktar på börsen

BOLAG Patrik Enblad tillträder som ny vd för Newsec. Han ersätter därmed Urban Edenström som agerat tillförordnad vd sedan årsskiftet. Parallellt blir Anders Böös ny styrelsemedlem. Både Patrik Enblad och Anders Böös passar samtidigt på att var för sig förvärva aktier i Newsecs ägarbolag Stronghold.
Publicerad den 14 December 2009

Newsec har som ambition att flytta fram positionerna ytterligare. Med rekryteringen av Patrik Enblad som vd räknar bolaget med att ta ett steg i den riktningen.

– Vi har länge sagt att vi har som ambition att gå starkare ur rådande konjunktur än vi gick in i den. Rekryteringen av Patrik Enblad är ett offensivt steg i arbetet att bygga ett växande och lönsamt Newsec som är marknadsledare, konstaterar Urban Edenström.

Patrik Enblad har, liksom Anders Böös, tidigare varit vd på HQ. Anders Böös har även ett förflutet som vd i Fastighets AB Drott.

Enblad köper med aktier och optioner också in sig i ägarbolaget Stronghold motsvarande tio procent. Även den nye strelsemedlemmen Anders Böös köper in sig, dock inte lika omfattande.

Samtidigt meddelar man att en börsnotering ligger i korten.
- Det ska definitivt inte uteslutas, men inget är bestämt. Bolaget har inget kapitalbehov, men en börsnotering skulle göra Newsec mer känt och det skulle bli enklare att tydliggöra företaget, säger Patrik Enblad till Dagens Industri.

Urban Edenström kan nu återgå till sin ordinarie roll som vd i Stronghold och ordförande i Newsec, Niam och Datscha.

Patrik Enblad tillträder sin tjänst den 1 januari 2010.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige