Image

NCC säljer projekt i Finland

TRANSAKTIONER NCC Property Development Oy säljer det pågående projektet Kodinkeskus Lielahti till Ömsesidiga Pensionsförsäkringsbolaget Ilmarinen. Köpeskillingen ligger på 327 miljoner kronor.
Publicerad den 19 December 2008

Kodinkeskus Lielahti, som ligger i Tammerfors Lielahti handelsområde, byggs nu och blir färdigt i oktober 2009. Kodinkeskus består av två fastigheter och har sammanlagt cirka 17 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

Cirka 90 procent av ytorna är uthyrda, bland andra till inredningsvaruhuset Kodin Ykkönen. NCC Property Development ansvarar för uthyrningen av den sista återstående lokalen om cirka 1 700 kvadratmeter.

NCC har lämnat hyresgarantier i tre år efter färdigställande och gjort full avsättning för dessa. Vid tillträdet i slutet av december erhålls 124 miljoner kronor varefter resterande del av köpeskillingen erhålls i takt med byggnationen.

– Uthyrningen har framskridit utmärkt och vi är också nöjda att Kodinkeskus Lielahti får en erfaren och kunnig ägare. Ilmarinen är en av de mest betydande inhemska fastighetsinvesterarna i Finland, säger NCC Property Developments enhetschef Tero Estovirta.

Lielahti är en av de mest betydande handelsområdena i Tammerforsområdet. Kodinkeskus ökar och kompletterar avsevärt områdets kommersiella utbud.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige