Image

NCC säljer för 256 miljoner kronor

TRANSAKTIONER NCC Property Development har sålt de två första etapperna av kontorsprojektet Zenit Company House i danska Århus för cirka 256 miljoner kronor. Köpare är Ejendomspartner-selskabet af 1/7 2003. Affären kommer att påverka resultatet positivt i det fjärde kvartalet 2010 då ägarskapet övergår till köparen.
Publicerad den 1 Mars 2010

Kontorsbyggnaden, som är under uppförande, kommer att klassas som GreenBuilding. Det innebär att husets energiförbrukning beräknas bli minst 25 procent lägre än gällande norm.

- NCC har utvecklat och byggt 14 GreenBuilding i Norden. Allt fler investerare och hyresgäster efterfrågar miljösmarta hus, både av klimat- och kostnadsskäl, säger Joachim Hallengren, chef för affärsområdet NCC Property Development.

De aktuella etapperna av huset består av 10 000 kvadratmeter kontorsyta. Redan nu är 77 procent uthyrt och bland de största hyresgästerna finns RGD ReVision och försäkringsbolaget Tryg Vesta. NCC är även ansvarigt för uthyrningen av resterande kontorsytor.

Zenit Company House ligger centralt beläget med god synlighet vid en av de viktigaste infartsvägarna till Danmarks näst största stad Århus. Det är ett modernt och flexibelt kontorshus där de inhyrda företagen delar på mötesrum, konferenslokaler och restaurant.

Den första av de två etapperna färdigställs i mars 2010 och den andra i december 2010. Därefter planeras ytterligare två faser om 3 500 och 7 000 kvadratmeter. Fullt utbyggd kommer Zenit Company House att bli 20 500 kvadratmeter.

Ejendomspartnerselskabet af 1/7 2003 är ett partnerskap mellan Nordea Liv & Pension, PensionDanmark och Lægernes Pensionskasse.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige