Image
NCC bygger ytterligare 191 lägenheter i Esbo.
NCC bygger ytterligare 191 lägenheter i Esbo. Bild: Illustration: NREP

NCC bygger ytterligare 191 lägenheter i Esbo

Bygg/Arkitektur NCC fortsätter samarbetet med NREP i stadsdelen Niittykumpu i Esbo, i den finska huvudstadsregionen. Parterna har tecknat avtal om ytterligare 191 lägenheter, vilket blir den tredje etappen i området. Ordervärdet uppgår till cirka 260 miljoner kronor.
Publicerad den 29 Augusti 2022

NCC och NREP bygger sedan tidigare två etapper med bostäder i området och den tredje etappen som partnerna nu tecknat avtal om är i princip identisk med tidigare. Byggnaderna som uppförs får mellan fyra och nio våningar och i uppdraget ingår också att bygga en innergård och ett parkeringsgarage. Totalt kommer området bestå av 620 lägenheter när det är färdigställt.

– I det här projektet har vi haft möjlighet att vara involverade i ett tidigt skede där vi tillsammans med NREP har tagit fram planer för hur området ska byggas. Det har borgat för en smidig byggprocess. När vi byggt projektet i olika etapper har vi även kunnat optimera processen längs vägen, säger Catarina Molén-Runnäs, affärsområdeschef NCC Building Nordics.

Projektet har flera lösningar för att minska koldioxidutsläppen, t ex ska uppvärmning av bostäderna ske med förnybar energi och kvarteret ska LEED Gold-certifieras.

– Det har varit ett nöje att arbeta med NCC i det här projektet, vilket betyder mycket för oss. När det är färdigt kommer kvarteret att ha ett väl avvägt utbud av service till de boende och där gemenskap och hållbarhetsvärden står i centrum. Vi ser verkligen fram emot att fortsätta utveckla omgivningen runt Niittykumpus tunnelbana, säger Antti Toropainen, investeringschef, NREP.

Byggstart av den tredje fasen sker omgående och beräknas vara färdigställd sommaren 2024.

Uppdraget är en utförandeentreprenad om cirka 260 miljoner kronor och orderregistreras i tredje kvartalet 2022 i NCC Building Nordics.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige