Image

NCC bygger skola i Oslo

BYGG NCC Construction Norge har fått i uppdrag att bygga en skola i Oslo med plats för 600 elever. Kontraktet är upprättat med Undervisningsbygg Oslo KF och värdet på uppdraget är cirka 194 miljoner kronor.
Publicerad den 16 December 2009

Den nya skolan ska ligga på ett tidigare industri- och handelsområde på Hasle i Oslo. Uppdraget omfattar en högstadieskola med tillhörande utomhusmiljöer, ett café, ett bibliotek och en multihall under jord.

Skolan kommer att bestå av en påbyggnad och renoveringar av existerande byggnader. Bland annat blir en befintlig industrihall med en takhöjd på 17 meter bevarad och renoverad. Totalt blir skolan cirka 6 500 kvadratmeter och multihallen på ytterligare cirka 2 000 kvadratmeter.

Bygget startar i januari 2010 och kommer att pågå fram till sommaren 2011. Ordern registreras i det fjärde kvartalet 2009.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige