– Idag hyr vi in oss i externa kyllager för vi inte har tillräcklig plats i Halmstad-lagret innan brödet ska levereras till butikerna för att jäsa och gräddas. Sedan ett år tillbaka bakar vi eget bröd med ett sortiment på 20 brödsorter och efterfrågan är stor, säger Anne-Lill Lindholm, projektledare på Lidl.
När Lidl nu vet hur mycket kyl och frys som behövs så anpassar man lagren till verksamheten. I Halmstad bygger NCC en 3 500 kvadratmeter stor frysförvaring för så det kallade bake-off brödet.
Det behövs också mer vanlig lagerplats till Lidls befintliga butiker, men även inför en planerad expansion i södra Sverige. Därför bygger NCC även till lagret i Halmstad med 8 000 kvadratmeter.
– De två tillbyggnaderna gör att lagret växer från 29 000 till drygt 40 000 kvadratmeter. Den färdiga ytan motsvarar sex stora fotbollsplaner. Det blir därmed nästa lika stort som Lidls andra och nybyggda centrallager i Rosersberg i Stockholm, på 43 000 kvadratmeter, säger David Fritzson Bratt, affärschef, NCC Construction, region Syd.
Värmen som alstras i den stora frysanläggningen kommer att kunna värma upp hela eller delar av resterande lagerbyggnad.
NCC:s arbete startade i oktober och beräknas vara klart månadsskiftet juni/juli 2014.
Presenteras av WeOffice
Presenteras av Pattern Geographic
Bolag Liten milstolpe passerad i bolagets ägande.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.