Image

NCC är störst i Tyskland

Bolag NCC:s volym av bostäder i Tyskland uppgår till cirka 572 000 kvadratmeter. Det gör NCC till Tysklands största bostadsutvecklare enligt en studie av det tyska undersökningsföretaget Bulwiengesa. Här är topp tre-listan.
Publicerad den 19 April 2013
Joachim Hallengren. Bild: Knut Koivisto
Joachim Hallengren. Bostäder i Riedberg, Frankfurt am Main. Bild: NCC Deutschland
Bostäder i Riedberg, Frankfurt am Main.

Enligt Bulwiengesa:s studie av marknaden för bostadsutveckling i Tyskland når NCC högst upp på listan. Av NCC:s totala projektvolym om cirka 570 000 kvadratmeter har 235 000 kvadratmeter redan slutförts, 135 000 kvadratmeter är under byggnad och runt 210 000 är under planering.

– Vi är glada att vi nådde topplacering som utvecklare av bostäder. Efterfrågan på bostäder är fortfarande hög och vi förväntar oss en stabil efterfrågan och god tillväxt i samtliga NCC:s åtta regioner i Tyskland, säger Joachim Hallengren, chef för NCC Housing.

NCC Housing utvecklar och säljer permanentbostäder på utvalda marknader i Norden, Tyskland, Ryssland och Baltikum. NCC är verksam i hela värdekedjan från idé och markförvärv till försäljning och eftermarknad.

– Vår ambition är att växa som bostadsutvecklare inom alla marknader. I nuläget har NCC 5 500 bostäder i produktion och vårt mål är att ha 7 000 bostäder i produktion före 2015, säger Joachim Hallengren.

De största bostadsutvecklarna i Tyskland:
Projektvolym, kvadratmeter
1. NCC Deutschland 571 609
2. Hochtief Solutions AG 296 099
3. Baywobau Baubetreuung GmbH 272 831

Källa: Bulwiengesa, studie av bostadsutvecklare 2013 i Tyskland

NCC Tysklands hemmamarknad är Berlin/Brandenburg samt tillväxtregionerna i Hamburg, Rhen-Main, Rhen-Ruhr, Köln/Bonn, Rhein-Neckar/Stuttgart.

År 2012 sålde det tyska NCC-koncernen 1 281 bostäder och lägenheter till egnahemsägare och investerare. De cirka 650 medarbetarna på Tysklands huvudkontor i Brandenburg Fürstenwalde/Spree och de regionala kontoren uppnådde en omsättning på 2,1 miljarder kronor.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige