Image

MKB bygger 200 nya bostäder i Malmö

BOSTÄDER MKB ska få möjlighet att bygga upp till 200 nya bostäder på norra och nordvästra delen av nuvarande Sofielundsskolans område i kvarteret Trevnaden i Sofielund.
Publicerad den 26 Oktober 2009

Det är innebörden av det uppdrag som stadsbyggnadsnämnden nu ger stadsbyggnadskontoret om att påbörja arbetet med en detaljplan för den aktuella delen av kvarteret.

Beslutet innebär att de äldre skolbyggnaderna på området ska rivas, men att förskolan i en första etapp kommer att ligga kvar. I framtiden ska dock även den kunna omvandlas till bostadskvarter.

MKB planerar att i första etappen bygga cirka 135 lägenheter, men totalt handlar det alltså, när hela området utnyttjas, om en möjlighet att bygga cirka nya 200 hyreslägenheter.

- Vi har ett mycket stort behov av fler hyreslägenheter i Malmö och vi ger nu MKB möjlighet att tillgodose en del av det behovet i stort sett mitt inne i stan, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande, kommunalrådet Anders Rubin (S).

- Det här är ett viktigt projekt för MKB, för Malmö och, inte minst, för alla de tusentals människor som står i kö och väntar på en hyresbostad, säger han.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige