Image

Midroc säljer nybyggd kontorsfastighet i Malmö

TRANSAKTIONER Midroc Property Development har sålt den nybyggda kontorsfastigheten Jungmannen 3 i Västra Hamnen i Malmö. Köpare är Executive Property Svenska AB.
Publicerad den 3 September 2010

Fastigheten ligger centralt belägen i Västra Hamnen. Den har ritats av White arkitekter, har hög teknisk standard och är byggd med fokus på miljövänliga material och energieffektivitet.

Fastigheten inrymmer kontor med plats för 230 arbetsplatser i fyra plan samt sju mindre bostäder på det översta planet. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 4 000 kvadratmeter.

Försäljningen har skett genom en bolagsaffär och parterna har bestämt att inte kommunicera köpeskillingen. Fastighetssverige uppskattar dock direktavkastningen till under sex procent. Tillträde skedde den 2 september 2010.

- Det har varit ett stort intresse för den här kontorsfastigheten. Det visar att moderna och energieffektiva kontorsfastigheter är eftertraktade av investerare. Byggnaden uppfyller energikraven i den europeiska standarden, Green Building, säger Magnus Skiöld, vd på Midroc Property Development.

Nordier Property Advisors har varit säljarens rådgivare i transaktionen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige