- Vi har varit mycket noga i vårt val av restauratör. Väduren kommer, när den är färdigrenoverad, bli en mycket speciell fastighet. Vi energieffektiviserar hela byggnaden. Översta våningen fungerar som ett lågenergihus med 290 kvadratmeter solceller som bidrar till energiförsörjningen av fastigheten. Därför är det viktigt att även restaurangdelen drivs i rätt miljöanda, säger Anders Nordstrand, vd på Micasa Fastigheter.
- Vi skapar en restaurang som hela tiden ligger i framkant vad det gäller minimal belastning på miljön. Det gäller allt från belysning till vattenförbrukning och återvinning av allt från emballage till restprodukter i köket. Vi kommer vara Svanenmärkta enligt de senaste kriterierna och kommer att servera mat primärt producerad på Kravmärkta svenska råvaror i säsong. På så vis blir det färre och kortare transporter och vi har koll på kvaliteten och på djurhållningen, säger Johan Turesson, en av ägarna till Swedevent.
Restaurangen kommer att ha en total yta av 505 kvadratmeter, varav matsalen blir cirka 200 kvadratmeter.
Presenteras av Pattern Geographic
Presenteras av WeOffice
Bolag Liten milstolpe passerad i bolagets ägande.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.