Image
NCC bygger för Magnolia i Östersund.
NCC bygger för Magnolia i Östersund. Bild: Magnolia Bostad

Magnolia Bostad bygger äldreboende i Östersund

Bygg/Arkitektur På uppdrag av Magnolia Bostad ska NCC bygga ett äldreboende med cirka 80 lägenheter i Östersund.
Publicerad den 17 November 2020

Äldreboendet kommer bestå av tre sammanhängande byggnader i olika höjder som får utsikt mot Storsjön och Frösön. Utformningen exteriört är inspirerad av kommunens samiska historik. Fasaden uppförs i underhållsfri i massiv furu i böljande former och på taket byggs en plats för umgänge och utomhusvistelse för de boende.

Lägenheterna kommer att byggas i storlek om 32 kvadratmeter. Även tillhörande personal- och supportutrymmen inryms på den totala ytan om 6 300 kvadratmeter. På bottenvåningen i anslutning till entrén byggs ett välkomnande torg för möten. Gemensamhetsytor med kök och bibliotek skapas med smidig tillgänglighet från lägenheterna och externa besökare.

Byggnaden byggs enligt Miljöbyggnad Silver, vilket innebär att boendet utformas utifrån högt ställda krav på energieffektivitet, hälsosam inomhusmiljö med god ventilation och sunda materialval.

– Tillsammans med Östersunds kommun och NCC stöttar vi utvecklingen av Östersund, där alla invånare ska kunna bo i livets olika skeenden. Behovet av ett modernt äldreboende ökar i takt med att kommunen växer. Vi är väldigt stolta över detta färgstarka projekt och vill växa ytterligare i Östersund, säger David Andersson, regionchef norr på Magnolia Bostad.

Byggnationen startar i början av våren 2021 och boendet beräknas vara färdigt i mars 2023.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige