Image

Licenstagare köper Bjurfors

BOLAG Bjurfors huvudägare Anders Thorell har tecknat avtal om att sälja rättigheterna till varumärket Bjurfors samt bolaget Bjurfors i Sverige AB som äger franchiseverksamheten för privatmarknaden i Sverige samt verksamhet i Frankrike till de två största licenstagarna inom koncernen, Bjurfors Malmö, med huvudägare och vd Ola Lundqvist och Bjurfors Göteborg med vd och huvudägare Mats Ljung.
Publicerad den 31 Juli 2009

Bjurfors Malmö och Bjurfors Göteborg förvärvar därmed Bjurfors i Sverige AB, med rättigheterna till varumärket och ansvar för franchiseverksamheten. I och med affären kvarstår starka ägare för kedjan som sedan många år tillbaka har arbetat under Bjurfors varumärke som licenstagare.

Anders Thorell, idag verksam som vd för Bjurfors Näringsliv, kvarstår som ägare för Bjurfors Näringsliv och arbetar kvar i bolaget med ansvar för den kommersiella fastighetsmarknaden i Sverige.

Bjurfors är en av de marknadsledande fastighetsmäklarkedjorna i Sveriges och är verksamma inom såväl privatmarknaden som den kommersiella fastighetsmarknaden. Kedjan har idag runt 200 anställda och verksamhet i Stockholm, Göteborg och Malmö samt i attraktiva fritidshusområden som Åre, Bohuslän, Österlen, Torekov/Båstad och på Gotland. Bjurfors finns också representerade på Franska Rivieran i Nice.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige