Image

Ledningen i Höörs nya bolagskoncern klar

KARRIÄR Pehr Carlberg, 42, blir ny vd för den nya koncernen Höörs Fastighets AB, HFAB. Höörs byggnads AB och Höörs industribyggnads AB ingår i det nya bolaget, liksom de fastigheter som tidigare förvaltats av kommunens fastighetskontor.
Publicerad den 16 Oktober 2008

Totalt har fastigheterna i den nybildade koncernen en sammanlagd yta på 100 000 kvadratmeter, skriver Skånska Dagbladet.

– Jag har arbetat i Tomelilla som vd för Österlenhem i sju år och gjort något liknande som man nu gör i Höör, med en sammanslagning av fastighetsbolag och organisationer. Jag har lärt mig av det och vill gärna dra nytta av de kunskaperna och kanske se om man kan göra det ännu bättre, säger Pehr Carlberg till Skånska Dagbladet.

– Dessutom ligger Höör i rätt ände av Skåne, på Österlen är det inte lika mycket framåtanda, säger han.

Carlberg tillträder 1 januari. Till dess kommer Per Olof Ågren fortsätta som tillförordnad vd. Han kommer sedan att fortsätta som vd för enbart Höörs byggnads AB.

Jan Malmgren, chef för nuvarande fastighetskontoret, kommer att ta över som vd för Höörs Industribyggnad AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Eastnines orubbliga tro på kontor – så ska de växa framöver

Bolag Efter höstens försäljning av innehavet i ryska bolaget MFG och med en ny affärsplan i ryggen står Eastnine redo att växa rejält framöver. För Fastighetssverige berättar vd:n Kestutis Sasnauskas om de ambitiösa tillväxtmålen, varför man har en sådan benhård tro på kontorssegmentet och vilken typ av transaktioner som bolaget tittar på framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige