Image

Laddstolpar till alla parkeringar

Energi/miljö Nu byggs ett parkeringshus i Växjö med 82 parkeringsplatser – samtliga platser får laddstolpar för elbilsladdning.
Publicerad den 24 November 2016

BRF Linnégatan Lågan och BRF Norrtullsgatan Lågan i Växjö uppför ett bostadshus om 152 lägenheter. Byggnaden kommer också ha ett underjordiskt garage om 82 parkeringsplatser. Samtliga garageplatser kommer från start att utrustas med laddstolpar för elbilsladdning.

- Miljöaspekter ligger i tiden och är ständigt högaktuella. Alla kan inte göra allt men alla kan göra något. Vi gör denna satsning tillsammans med Naturvårdsverkets projekt ”Klimatklivet”. Samarbetet känns inspirerande. Jag tror inte att motsvarande satsning gjorts någon annan stans i världen. Jämförelsevis kan nämnas att energijätten Fortum har mindre än 50 publika laddstolpar utplacerade i hela Stockholm stad, säger Christian Fredrikson på Lågan Fastigheter.

- En ny konventionellt driven bil som normalbilisten köper idag är förmodligen den sista konventionellt drivna bilen bilisten köper. Nästa nya bil kommer garanterat drivas på annat sätt. Det resonemanget har varit vår utgångspunkt och därför monterar vi laddstolparna redan nu.

- Lågans bostadsrättsföreningars unika satsning på ett garage utrustat med 100 procent laddplatser för elbilar är ett mycket välkommet inslag i Europas grönaste stad. Klimatfrågan engagerar många privata och offentliga aktörer i kommunen, något som är helt nödvändigt för att vi ska nå målet om ett fossilbränslefritt Växjö 2030, säger Cheryl Jones Fur (MP), ordförande i Växjö kommuns miljö- och hållbarhetsberedning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige