Image
Kungsleden hyr ut till restaurangkedjan Brödernas i Växjö.
Kungsleden hyr ut till restaurangkedjan Brödernas i Växjö. Bild: Kungsleden

Kungsleden hyr ut i Växjö

Uthyrning Kungsleden hyr ut kontor och restaurang i fastigheten Tegnér 15 i Växjö.
Publicerad den 23 November 2020
Annons
Image

Kungsleden har tecknat ett femårigt hyresavtal i med Restaurang Brödernas.

– Växjö är en attraktiv plats för vår satsning när vi expanderar vidare utanför Stockholmsområdet. Tillsammans med Kungsleden har vi fått till en modern restaurang med rymliga ytor i ett centralt läge, säger Joakim Wiklander, en av grundarna och vd för Brödernas.

– Vi är mycket glada för att Brödernas väljer att etablera sin senaste restaurang hos oss i Växjö. Tillsammans skapar vi en ny mötesplats för Växjöborna och bidrar till att Tegnérhuset utvecklas till en del av en levande stadskärna, säger Ulrica Sjöswärd, regionchef på Kungsleden.

Brödernas grundades 2016 av bröderna Jonas och Joakim Wiklander i Stockholm och finns nu med 19 restauranger runt om i Sverige. Tillsammans med entreprenörerna Monir Kalgoum och svenska NHL-proffset Mika Zibanejad (New York Rangers), driver de nu kedjans expansion vidare till södra Sverige.

Kungsleden har även tecknat ett sexårigt hyresavtal med Trafikverket som nu flyttar in i cirka 900 kvadratmeter stora kontorslokaler i samma fastighet.

– Vi är väldigt glada att Trafikverket väljer att placera sitt lokalkontor hos oss. Här får de moderna, inspirerande och funktionella arbetsplatser med ett bra läge mitt i centrala Växjö, säger Ulrica Sjöswärd.

Avtalet avser kontorsytor om cirka 900 kvadratmeter, och utformas tillsammans med Trafikverket för att anpassas efter deras behov till en modern arbetsplats för sin verksamhet och sina medarbetare. Det här hyresavtalet innebär att kontorslokalerna i fastigheten är så gott som fullt uthyrda.

Trafikverket tillträder sin nya lokal i början av mars nästa år.

I fastigheten Tegnér 15, finns även Tegnérgallerian som Kungsleden utvecklade för några år sedan och utgör en del av shoppingstråket i centrala Växjö.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här kan 500 bostäder tillföras i ny plan

Bygg/Arkitektur Stockholms stad vill utveckla området kring trafikplats Nyboda i Söderort till en mer attraktiv och integrerad stadsmiljö. Planen som ska tas fram kan innebära att 500 nya bostäder och cirka 2 500 nya arbetsplatser tillförs i området.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY