Image
KlaraBos vd Andreas Morfiadakis.
KlaraBos vd Andreas Morfiadakis. Bild: Klarabo

Klarabo fortsätter renovera men föreslår ingen utdelning

Bolag Bolaget står finansiellt stabilt, men vd Andreas Morfiadakis upprepar att Klarabo inte avser att föreslå någon utdelning för verksamhetsåret.
Publicerad den 15 Februari 2023

Klarabo genomförde 86 renoveringar fjärde kvartalet vilket bidragit till att hyresvärdet för bostäder ökat med 1,1 procentenheter exklusive generell hyreshöjning. Omkring två tredjedelar av det totala beståndet om cirka 6 500 lägenheter är fortfarande i behov av uppgradering.

– Det är viktigt att vi fortsätter utveckla beståndet genom förädling och förtätning i linje med vår strategi. Vi ser en orolig marknad kring oss och har agerat proaktivt för att begränsa riskerna och löpande säkerställa en långsiktigt stabil finansiering. Vi bedömer att risknivån är låg och att bolaget står finansiellt stabilt, säger bolagets VD, Andreas Morfiadakis.

– Som tidigare signalerats avser vi inte att föreslå någon utdelning för verksamhetsåret. Detta då vi ser att vi kan skapa mer aktieägarvärde långsiktigt genom att fortsätta återinvestera i vår fastighetsportfölj.

Bland väsentliga händelser efter periodens utgång kan noteras:
Anslutit till LFM30 som är Malmös lokala färdplan för en klimatneutral bygg- och anläggningssektor senast år 2030, bestående av sex strategiska fokusområden med detaljerade målsättningar.
Reviderat och antagit nya hållbarhetsmål i linje med Parisavtalet och FN:s globala mål för hållbar utveckling. De nya målen innefattar även socialt ansvar och bolagsstyrning.
Tecknat ett sexårigt hyresavtal om cirka 350 kvm med Statens Servicecenter i Västervik med ett årligt hyresvärde om cirka 1,7 mkr, samt ett utökat hyresavtal med Praktikertjänst i Malmö om ytterligare drygt 130 kvm uppgående till cirka 0,2 mkr i årshyra.

Hyresintäkter uppgick till 139 miljoner kronor i det fjärde kvartalet 2022 (115).
Driftöverskottet blev 75,4 miljoner kronor (62,9) och förvaltningsresultatet uppgick till 25,4 miljoner (22,7).
Värdeförändringar på förvaltningsfastigheter summerade till -148 miljoner kronor (304).
Efter skatt blev resultatet -96,2 miljoner kronor (252), motsvarande -0:73 kronor per stamaktie (2:19).
Ingen utdelning föreslås för helåret 2022, återger Nyhetsbyrån Direkt.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige