Image

Kända namn bakom försenad lyxsatsning

PROJEKT Vad har den blivande prinsen Daniel Westling, H&M:s vd Karl-Johan Persson, Erik Paulsson och Catellas Johan Ericson gemensamt? Rätt svar: En försenad lyxsatsning i Brasilien.
Publicerad den 15 December 2009

Hotell- och restaurangentreprenören Alessandro Catenacci är huvudmannen bakom den lyxiga turistanläggningen i Brasilien.

Dagens Industri skriver om resorten skulle ha öppnat i början av 2010 – men problem med den brasilianska byråkratin har gjort att projektet inte har lämnat ritbordet än.

Bolaget heter Brasil Development, och köpte i maj 2007 ett stort markområde längs Atlantkusten, enligt DI.

Planen var att stycka upp tomterna och bygga lyxiga villor, och ett 40-tal lyxbungalows. Men det har inte gått som man hade tänkt.

- Möjligen var vi lite överoptimistiska i början, säger Alessandro Catenacci till DI.

Nyligen var Alessandro Catenacci i Brasilien för att träffa den lokale guvernören. Han lovade då, enligt Catenacci att ″skynda på processen″, skriver tidningen, som också listar några av de kända investerarna: Den blivande kronprinsen Daniel Westling, H&M:s vd Karl-Johan Persson, Nordic Capitals grundare Robert Andrén, Johan Eriksson, vd för Catella Financial Advisory, fastighetsentreprenören Erik Paulsson och den tidigare Abba-medlemmen Björn Ulvaeus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige