Image

Jernhusen köper Höglandsterminalen i Nässjö

Transaktioner Jernhusen köper Höglandsterminalen i Nässjö av Nässjö kommun och Transab. Jernhusen menar att Höglandsterminalen har rätt förutsättningar för att bli den kombiterminal i Småland som bolaget har sökt en tid.
Publicerad den 26 Maj 2011
Höglandsterminalen. Foto: Holger Jonasson. Bild: Holger Jonasson
Höglandsterminalen. Foto: Holger Jonasson.

- Transab och Nässjö kommun har utvecklat Höglandsterminalen på ett mycket bra sätt och den har stor potential. Köpet är strategiskt rätt utifrån vår målsättning att erbjuda marknaden ett nätverk av kombiterminaler som är öppna för alla aktörer, säger Olle Huusko, affärsområdeschef på Jernhusen.

Nässjö kommun och Jernhusen har också ingått ett samarbetsavtal. Gemensamma satsningar på utveckling av terminalens infrastruktur och marknadsföring ska skapa ännu effektivare verksamhet.

För att säkerställa kontinuitet och lokal förankring väljer Jernhusen att fortsätta med Transab som terminaloperatör.

- Det känns oerhört skönt att få in en stor aktör som ägare till terminalen. Jernhusen som terminalägare och Transab som terminaloperatör skapar den kraft som krävs för att fortsätta utvecklingen som pågått här sedan 2004. Med Jernhusen som terminalägare får vi en bättre tillgång till deras terminalnät vilket skapar ökade förutsättningar att hitta nya samarbetspartners samt nya transportupplägg till järnvägen och Höglandsterminalen, säger Pär Aronsson, vd på Höglandsterminalen.

Den totala investeringen i Nässjö, från de olika aktörerna, uppgår till cirka 100 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige