Image

Jernhusen hyr ut till dansk tågoperatör

UTHYRNING Jernhusen har tecknat avtal med den danska tågoperatören DSB om totalt 1 500 kvadratmeter. Avtalet är tioårigt och gäller för Centralstationen i Göteborg samt stationerna i Nässjö och Falköping.
Publicerad den 21 Juni 2010

DSB är en ny aktör på den svenska järnvägsmarknaden och har fått i uppdrag att köra lokal- och regonaltågtrafik för Jönköpings Länstrafik \"Krösatågen\" i Småland och för Västtrafik i Västra Götaland.

Jernhusen har nu kunnat lösa deras behov av lokaler för både kontor och personalutrymmen. DSB hyr sammanlagt 1 500 kvadratmeter på Centralstationen i Göteborg samt stationerna i Falköping och Nässjö.

- Det är jätteroligt att vi kunnat hitta en lösning med DSB för att uppfylla deras lokalbehov. Det kommer in fler aktörer på den svenska järnvägsmarknaden och vårt mål är att kunna hitta lösningar som passar alla, säger Göran Palmkvist, marknadsområdeschef Jernhusen.

På Centralstationen i Göteborg hyr DSB cirka 750 kvadratmeter för kontor och personalutrymmen. Inflyttningen planeras till den 1 augusti.

I Nässjö är avtalet på cirka 430 kvadratmeter och i Falköping cirka 280 kvadratmeter. Inflyttningen planeras på båda orterna till december 2010.

- Det är med stor glädje för oss, att ha ingått avtal om lokaler i Göteborg med Jernhusen, som vi snart kan flytta in i. Med lokalerna på plats kan vi nu se fram emot, och koncentrera oss 100 procent på att få den bästa möjliga trafikstart, säger COO hos DSBFirst, Dick Svanberg.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten avslår Oscar Properties överklagan om nekad rekonstruktion

Bolag Den 20 maj överklagade Oscar Properties tingsrättens beslut att neka bolaget rekonstruktion och nu har Svea hovrätt gjort sin bedömning i frågan – beslutet är att de avslår bolagets överklagan, det framgår av en handling från hovrätten som Fastighetssverige tagit del av.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige