Image

Järntorget-dotter får bygga på Östermalm

Bygg Abacus, dotterbolag till Järntorget, har fått en markanvisning vid Ruddammen på Östermalm för 80 studentlägenheter i nyproduktion. Planarbete startar inom kort och byggstart beräknas ske 2014.
Publicerad den 1 Mars 2012

Bostäderna ska byggas i närheten av KTH och Östra station. Abacus är sedan flera år specialiserat på projektuveckling av attraktiva fastigheter i Stockholm och har idag cirka 500 lägenheter i planarbete och produktion - bland andra Storseglet i Henriksdalshamnen där produktion pågår med 83 bostadsrätter vid kajen, kvarteret Sänket på Södermalm som byggstartar under slutet av året samt Årstafältet och Islandstorget vid Södra Ängby med byggstart under 2014.

Dessutom planeras ytterligare cirka 130 studentlägenheter att byggstartas under 2013 vid Tallkrogens tunnelbana.

– Efter flera års arbete har vi erhållit en fantastisk fin markanvisning i bästa läge. Det är också extra roligt att om några år kunna erbjuda studenterna ett attraktivt boende med utsikt över Stockholms innerstad, säger Josa Lundbäck, vd för Abacus Bostad.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige