Image

Isländsk bank i svensk miljardaffär

Transaktioner Glitnir Bank Luxembourg har köpt Bovista Invest från det danska bolaget Centerplan Nordic A/S i konkurs. Därigenom har man blivit ägare till en fastighetsportfölj innehållande 370 000 kvadratmeter i huvudsak svenska bostadsfastigheter i södra Sverige. Transaktionen omfattar 2,3 miljarder kronor i lån och eget kapital.
Publicerad den 7 Mars 2012

Transaktionen är ett resultat av en lång och komplicerad finansiell och operationell omstrukturering av Bovista Invest, som historiskt varit påverkad av den tidigare ägarens konkurs.

Affären som omfattar 2,3 miljarder kronor i lån och eget kapital har strukturerats och genomförts av Reviva Capital, rådgivare till Glitnir och i nära samarbete med en internationell långivare som har delfinansierat köpet.

Som ett resultat av denna transaktion har Glitnir säkerställt basen till en sund och väldigt attraktiv fastighetsportfölj som Glitnir har för avsikt att förvalta och bygga upp på längre sikt.

- Efter liknande framgångsrika omstruktureringar i Luxemburg, Danmark, Norge och Tyskland, har Reviva Capital återigen bevisat att det är möjligt att åstadkomma ett positivt slutresultat, även under extremt utmanande omständigheter. Glitnir har också visat att en finansiell och operationell omstrukturering som denna, nödvändigt måsta byggas utifrån starka fundamenta med det långsiktiga synsättet hos en aktiv ägare, säger Ari Danielsson, vd på Reviva Capital.

Som en grundläggande del av omstruktureringen har den existerande
förvaltningsorganisationen, Bovista Sweden, fått förnyat förtroende att aktivt förvalta portföljen.

- Teamet hos Bovista Sweden har genom hela processen visat prov på en fantastiskt kämpaglöd och har utan undantag levererat trots extremt tuffa omständigheter. Beslutet att förnya förtroendet med dem för management och förvaltningen av fastigheterna bevisar detta och underbygger den framtida utvecklingen av en sund fastighetsportfölj, säger Fredrik Engman, på Reviva Capital, som ansvarat för omstruktureringsarbetet i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige