Image

Invånarna bestämde om nytt område

BYGG Innan Sigtunahem bestämde sig för att låta Peab bygga 111 nya lägenheter hade man ett rådslag med invånarna. Det är resultatet av det rådslaget som nu förverkligas. Priset hamnar på knappt 152 miljoner kronor.
Publicerad den 28 Januari 2008

AB Sigtunahem har förhandlat med PEAB om förvärv av en fastighet med 111 hyresrättslägenheter i Valsta centrum, Sigtuna kommun. En överenskommelse har nåtts om ett pris på knappt 152 miljoner kronor.

AB Sigtunahems styrelse har godkänt köpeavtalet och inhämtar nu ägaren Sigtuna kommuns godkännande för affären. Kommunstyrelsen har givit klartecken och kommunfullmäktige väntas ta slutligt beslut i frågan på sitt sammanträde den 31 januari.

- Eftersom efterfrågan på hyresrättslägenheter är mycket stor i länet och i kommunen är det mycket glädjande att det kommunala bostadsbolaget Sigtunahem snart kan erbjuda ytterligare 111 nya lägenheter. Dessutom är det viktigt för hela intrycket av Valsta Centrum. Det är en tomt som stått obebyggd under mycket lång tid som nu bebyggs med ett vackert terasshus, säger kommunalrådet Anders Johansson (s).

A5 arkitekter har ritat projektet som uppförs som två terasshus i U-form med som högst sex våningar. Husen kommer ha putsad fasad, hiss, garage och förråd i källarplan liksom stor innergård. Projektet rymmer varierade lägenhetsstorlekar med tonvikt på treor och fyror. Samtliga lägenheter har naturligtvis tillgång till uteplats eller balkong. Husen byggs just nu och inflyttning är beräknad till januari 2009.

- Inför byggnationen av dessa hyresrättslägenheter genomförde kommunen ett rådslag med valstaborna om hur husen skulle utformas. Det är rådslagsresultatet som nu förverkligas. Därmed infrias ytterligare ett löfte från kommunledningen om att följa resultatet av de rådslag som genomförts i kommunen. Det känns mycket bra, säger Demokratinämndens ordförande Gun Eriksson (s).

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige