Image

Ikea i satsning om 15 miljarder

INVESTERING Ikea har tagit beslut om att fördubbla antalet varuhus i Italien. Det innebär en investering på uppemot 15 miljarder kronor.
Publicerad den 15 September 2009

Ikea har i dag 15 varuhus i Italien.

- Inom de närmaste fem åren hoppas vi öppna minst det dubbla och många är redan klubbade. Men tillståndsprocessen är oförutsägbar i Italien, säger Ikeas chef i Italien, Robert Monti, till Dagens Industri.

Satsningen innebär att Ikea kommer att investera uppemot 15 miljarder kronor.

- Trots den generella ekonomiska nedgången har Ikea stärkt sin position i Italien. Säljutvecklingen har varit positiv, men det är klart att även vi känner av den vikande marknaden, säger Robert Monti till DI.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige